Prismatch
Gratis fragt ved køb over 1000
60 dages returret
Fremragende på Trustpilot

Pokémonkortenes funktioner

Jacob Kratz28. oktober 2019

I dette blogindlæg vil vi skrive om de forskellige typer af Pokémonkort og komme ind på, hvorfor kortene ser ud som de gør. De er udviklet til at blive spillet med, og der ligger en helt bestemt spilmekanisme bag. Pokémon Trading Card Game, som det hedder på engelsk, er et af de førende i verden inden for samlekortspil.

Pokémonspillet er et tomandsspil, hvor hver spiller bygger et deck/kortbunke op med 60 kort. Du bestemmer selv, hvilke kort du har i dit deck og med tusindvis af kort at vælge imellem, er der nærmest uanede kombinationsmuligheder. Derudover kommer der med hver serie nye kort til, som fornyer spillet yderligere.  Vi vil ikke gå i dybden med, hvordan du spiller med kortene her - det kræver en særskilt artikel. Men Pokémon har udviklet flere færdiglavede decks, som du bl.a. kan købe i vores shop. Heri er der gode vejledninger i, hvordan du spiller med dine kort.

Helt overordnet kan man dele Pokemon-kort op i tre forskellige kategorier:

Kort med Pokemon

Trænerkort

Energikort

For de fleste er de mest interessante kort dem med Pokemonvæsener på, da det er dem, man bruger i kamp imod modstanderen. De andre kort er mere hjælpere, der gør egne Pokémons stærkere eller modstanderens svagere. Det er værd at vide, at det ikke er muligt at vinde et spil uden at have alle tre slags kort. En Pokémon kan fx ikke angribe uden energikort.

På billedet af Charizard GX kan du se, hvad de forskellige tal og symboler betyder på et kort med en Pokémon på. Hvis vi for eksemplet tager tallene, ser de umiddelbart flotte ud med meget liv (som altid er vigtigt) og høj skade. Men Charizard GX kortet bliver faktisk meget sjældent brugt i konkurrencer, da det tager for lang tid at opbygge et angreb. Symbolerne ved siden af angrebet viser hvilke og hvor mange energikort angrebet kræver. Spillerne kan som udgangspunkt kun placere et energikort pr. tur (og kun hvis de har dem tilgængelige). Derfor er færre energitegn en fordel. Derudover står der også “stage 2” på kortet øverst oppe, hvilket betyder det er udvikling tre. Man skal altså have udviklet det fra to underudviklinger, som jeg vil skrive mere om i næste afsnit.

Charizard GX SM211 promo
+ + +

Udviklinger

Flere af Pokémonkortene har flere udviklinger og nogle kort kan endda udvikle sig til flere forksellige typer, hvor Eevee nok er den mest kendte af slagsen, som har hele 8 forskellige udviklingstyper. I spillet betyder det, at du skal starte med den første type og så derfra finde udviklingskortet i dit deck efterfølgende. Jo flere udviklinger, jo sværere er det at få sat kortet op til angreb. Du kan selvfølgelig godt bruge Eevee fx til at angribe med, men som regel er underudviklingerne svage i kamp, så ofte venter man med at bruge kortene til engreb indtil man har udviklet det.

Eevee Evolutions Pokemon GO

De forksellige typer af Pokémoner

Ud over at Pokémoner kan udvikle sig, er de også af en bestemt type (nogle enkelte har flere typer, som fx Volcanion EX). En Pokémon er stærke imod specifikke typer og svage mod nogle andre typer. Dette spekuleres der i, når der er pokemonturneringer. Der kan være et meta-deck (et deck, der ofte bruges i turneringer), der bruger et bestemt type, som andre så forsøger at counter (modsvare) ved at bygge et deck op, der er stærk imod denne type af kort. Du kan altid se øverst på kortet, hvilken type det er, og du kan se i bunden, hvilken type, den er svag imod. Fx er Charizard  et ildtype-kort, og det er svagt imod vandtype Pokémons og stærk imod grastype Pokémons. Herunder kan du se alle de forskellige typer.

Forskellige Pokémon typer
Del dette indlæg

Abonner
Underrette om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

NYHEDSBREV