Prismatch
Gratis fragt ved køb over 1000
60 dages returret
Fremragende på Trustpilot

Er Pokémon-kort en god investering?

Jacob Kratz1. november 2023

Pokemon-kort har igennem årene opnået stor popularitet som samleobjekter, og flere overvejer at investere i dem. Men er Pokémon kort virkelig en god investering? I denne artikel vil jeg dykke ned i emnet og undersøge forskellige aspekter vedrørende Pokémon-kortinvestering.

Pokémon-kort som en samleobjekt

Pokémon-kort kan være en god investering, fordi det er et samleobjekt. For selvom Pokémon-kort oprindeligt er tiltænkt som et kortspil, er det med tiden også blevet et eftertragtet samleobjekt for entusiaster. Kortene stiger i popularitet, fordi Nintendo, der står bag Pokémon, har været gode til at udvikle og fornye universet. Der bliver hele tiden udgivet nye spiludvidelser og film, og derudover har Pokémon Go også haft stor indflydelse på den stigende popularitet. Med højere efterspørgsel stiger også værdien af kortene. Så samlerne er med til at kortenes værdi stiger.

Pokémon har lige haft 25 års jubilæum og på de 25 år, er den første generation af Pokémon-samlere blevet voksne. Flere af dem har genfundet glæden ved Pokémon på grund af deres æstetik og nostalgiske værdi. Måske fordi de selv har fået børn eller fordi Pokémon har fået mere bevågenhed og steget i popularitet generelt.

Sidst men ikke mindst har populære yotubere som Logan Paul , der er begyndt at samle på Pokémon, også højnet interessen for, hvor meget de helt sjældne kort er værd og kan sælges til.

Pokémon som en investering

Som jeg ser det, er Pokémon kommet for at blive, og derfor kan Pokémon-kort være en spændende investeringsmulighed, det er dog vigtigt at huske på, at deres værdi varierer baseret på trends og markedssvingninger. Så som investor er det meget vigtigt at sætte sig ind i, hvad der er værd at investere i, for med mange tusind forskellige kort og produkter at vælge imellem, kan det være en jungle at finde rundt i. Det er derfor vigtigt at finde en niche i markedet og blive god til den del.

Som jeg ser det er der to forskellige veje at gå, der har stort potentiale i at stige i værdi og det er:

1. Sjældne gradede kort

2. Forseglede produtker

Pokemon kort som investering

Forseglede produkter

Efter min mening er forseglede produkter en af de sikreste metoder at gå med, når der skal investereres i Pokémon-kort. Så skal du ikke sætte dig ind i kortenes stand eller forholde dig til helt så mange forskellige produkter, som hvis du går efter enkeltkortene. Forseglede produkter er derfor et godt sted at starte. Og jeg ville gå efter booster bokse, da de giver flest boosterpakker pr. krone brugt. Og boosterpakkerne er her stort set alle kortene stammer fra. Derudover er det vigtigt at sætte sig ind i, hvilke af udvidelser, der ser ud til at blive populære. Det kan du undersøge ved at se, hvilke Pokémon der er med i udvidelsen samt læse på nettet om, hvad andre mener om udvidelsen.

Evolving skies booster box
Evolving Skies booster box pris over tid

Her ser du prisudviklingen af en Evolving Skies booster box, der udkom i august 2021. Som alle andre booster bokse, kostede denne ca. 1000 kr. i butikkerne, da den udkom. I dag koster samme boks ca. 3000 kr. ifølge pricecharting.com.

Sjældne kort i god stand eller som gradede

Du skal gå efter kort, der er sjældne - helst ultra rare - kort i så god stand som muligt. Hvis kortene ikke er i virkelig god stand, er de ikke meget værd, da samlere går meget op i kortenes stand. Derefter er det min anbefaling, at du får kortene graded (hvis standen er virkelig god). Eller du kan gå efter allerede gradede kort.

Hvad er gradede kort?

Gradede kort er Pokémon-kort, der er blevet vurderet og certificeret af professionelle grading-tjenester. Disse kort vurderes ud fra deres tilstand, centreringskvalitet og andre faktorer, og de får en vurdering på en skala fra 1-10. Gradede kort har ofte en højere værdi på grund af deres tilstand og autenticitet. Mange investorer ser værdien i at købe Gradede kort, da de kan være lettere at videresælge og har en dokumenteret kvalitet.

Det er ikke nok "bare" at grade kort eller købe kort, som efterfølgende bliver send til grading, du skal også sørge for at finde kort, der fanger samlernes interesse. Det er min anbefaling, at du leder efter kort med en Pokémon på, der historisk har fanget samlernes interesse. Et oplagt fokus kunne være Charizard, Pikachu eller Eevee og eller Eevees udviklinger, da disse Pokémon historisk set stiger mere over tid end andre Pokémon-kort i samme alder og sjældenhed. Derduover er base set Charizard, Venusaur og Blastoise kort også sikre bud på kort at investere i. Det er fanfavoritter blandt samlere, nok fordi de kan huske dem fra deres barndom.

Moonbreon
Umbreon alt art prisudvikling

Her ser du udviklingen af prisen på Umbreon Alt art enkeltkort fra Evolving Skies udvidelsen (et kort fra boksen, jeg nævnte tidligere). De første af disse kort blev solgt til 1500 kr. og i dag står samme kort til omkring 3000 kr. Som i kan se på grafen, svinger prisen på kortet, og lige nu ser det ud til at være på vej ned i pris. Så det er selvfølgelig op- og nedture i kortenes værdi, ligesom der er på aktier. Se grafen på pricecharting.com her

Pokémon-kort som en investeringsstrategi

Pokémon-kort kan være en interessant investeringsstrategi for dem, nok specielt for dem, der har interesse og viden om Pokémon-universet. Det er vigtigt at udvikle en investeringsstrategi, der passer til ens mål og risikotolerance. Dette kan omfatte køb af booster bokse, investering i Gradede kort eller en kombination af begge. En langsigtet tilgang og tålmodighed er ofte nøglen til succesfulde Pokémon-kortinvesteringer.

Som enhver investering indebærer investering i Pokémon-kort også visse risici. Markedet kan være volatilt, fx var der store prisstigninger på især gamle Pokémon-kort under corona, der eftergølgende faldt i pris igen. Der er også risikoen for forfalskede kort, hvilket gør det vigtigt at købe fra pålidelige og verificerede kilder.

Hvis det hele stadig er lidt overvældende kan du læse mere og købe Pokémon kort her.

Del dette indlæg

Abonner
Underrette om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

NYHEDSBREV