Prismatch
Gratis fragt ved køb over 1000
60 dages returret
Fremragende på Trustpilot

Pokémonguide til forældre

Jacob Kratz27. juli 2021

Bliv klog på, hvilke Pokémon kort børnene er vildest med, så du kan købe kortene de helst vil have! Jeg vil gennemgå hvilke Pokemoner, der er mest populære og vise, hvad på kortene børnene går mest op i. For der er stor forskel på hvilke kort, der er gode til turneringer, og hvad børnene går efter.

Jeg kommer med andre ord ikke med lange beskrivelser af, hvordan du spiller med kortene, da det er vores erfaring, at de fleste børn hellere vil samle og bytte med dem. Vi kommer meget snart med en guide til, hvordan du spiller med kortene, men det er ofte de ældre børn på plus ti år, der synes det er sjovt at spille med dem.

Kort med pokemoner på (især store og V/GX kort) hitter mere end andre kort

Det er uden sammenligning kort med Pokémon-figurer på, der er de mest eftertragtede blandt børnene. Så i første omgang er vores anbefaling, at holde sig fra træner- og energikort med mindre de specifikt er efterspurgte. Derudover er de kendteste Pokemener også dem, børnene ofte helst vil have, da de har set dem i tv-serier og hos vennerne. Sidste men ikke mindst er V kort, GX kort og store kort de mest efterspurgte, så kommer Mega EX kort og EX kort og til sidst almindelige kort med Pokemener på. Nedenfor har jeg brugt Mewtwo som eksempel for at vise vores bud på børns prioriteringsrækkefølge:

Mewtwo-mega EX til forældreguide
Mewtwo kort til forældreguide
Trænerkort til forældre guide
Mewtwo GX JUMBO Pokemon forældreguide
Mewtwo EX kort til forældreguide
energikort til forældreguide

Hvad kigger børn efter på kortene

Det er vores erfaring, at børnene går mest op i liv og skade på kortene. De går ikke så meget op i alt det andet. Vi har bl.a. hørt x-skade, som nogle kort har, gør dem ekstra seje. Eller at jo flere energitegn kortet har des bedre er det (hvor det rent faktisk er modsat, hvis du spiller med dem) for blot at nævne et par eksempler. Det kan derfor være svært at sige noget generelt. Så hvis du er i tvivl, så gå efter høj liv og meget skade, og så se bort fra alt andet. Derfor er det først og fremmest godt at gå efter V kort, GX kort og EX kort, da det næsten altid er disse kort, der har mest liv og skade og så derefter kigge på hvilke Pokemon-figurer, der er populære (der er ofte en sammenhæng). På dette ny populære VMAX kort viser jeg, hvad og hvor du skal kigge efter på kortene. Generelt er VMAX, mega EX og TAG TEAM de ultimative kort for børnene.

Flareon VMAX forældreguide

Vores bud på børnenes Pokémonfavoritter:

Charizard – Klart et af de mest populære, fordi kort med Charizard altid har meget liv og skade

Pikachu – vi kommer ikke uden Ash’s bedste ven, den vil altid være populær, især når den også har hovedrollen i den nye spillefilm Detective Pikachu

Raichu – Viderudviklingen af Pikachu har altid været et kort børnene har kigget efter

Mewtwo – Har været med lige siden 1999, og den har altid været et hit. Med den nye Detective Pikachu film forstå vi godt hvorfor!

Solgaleo – Den er yderst efterspurgt, nok mest fordi den ser sej ud (ligner en løve), og så fordi den altid har høj liv og skade

Greninja – Den har altid haft en plads i toppen af børns ønskeliste, nok fordi den har været med i tv-serier og også i den nye film

Snorlax – hvem kan ikke lide den søde, store sovende bamse? Det, at den altid har meget liv samt dens nuttethed, har gjort den populær blandt børnene.

Wailord – Den store hval har været med længe og den er kendt som det kort med mest liv af alle Pokemoner. Af den grund er den altid et godt bud på et kort til børn.

Buzzlord – En kæmpe myggeligendene Pokemon, der i løbet af de sidste par år har vundet popularitet blandt børnene

Gyarados – Den store fisk med det kæmpemæssige gab har været med fra begyndelsen, og dens styrke gør den til et hit blandt de små.

Disse ti typer er efter vores mening rigtig gode bud, som børn ville blive glade for at få – især hvis det er GX kort både som store og almindelige kort.

De gode kort er dyre – hvad med flere billigere kort?

Ja, alle de kort, jeg nævner kan være dyre (fra ca. 40 kr og op pr. kort), fordi de er mere sjældne end almindelige kort. Hvad med at købe flere og billigere kort? Det kommer helt an på barnet, men det er vores erfaring, at de hurtigt mister interessen for de mange almindelige kort. Dem får de helt automatisk mange af fra venner og i boosterpakker, så vores anbefaling er at købe færre men gode kort. Men hvis dit barn er en ny samler, kan det være en god idé at starte med en pakke med mange kort for at se, hvad interessen rækker til.

Mest for pengene

Det kan godt betale sig at gå efter færdiglavede bokse, hvis barnet ikke specifikt leder efter et kort (det kan være så heldigt, at boksen rent faktisk indeholder det kort barnet ønsker). Det kan det, fordi man i GX-boksene altid får minimum et GX kort båd som almindeligt og stort kort. Det er to kort som børnene ofte bliver glade for. Derudover indeholder disse GX-bokse også ca. 4 -5 boosterpakker, og det er altid spændende for børn at åbne dem i håbet om at få et GX kort mere, som der vil være stor sandsynlighed for, når der nu er så mange boosterpakker med i boksen (der er ca. et i hvert sjette boosterpakke).

Opsummering

Blev det hele lidt for langt? Her kommer fem hurtige retningslinjer:

  • Gå efter GX eller EX kort, da de har meget liv og skade
  • Gå efter store kort, da de bare syner af mere
  • Gå efter de mest populære Pokemoner, som vi har listet op, især som GX eller store kort
  • Det kan ofte bedre betale sig at købe bokse, da du ofte får både et stort og almindeligt GX
  • Hvis det er en ny samler, så kan du evt. satse på en pakke, vi har samlet

Hvis din dreng eller pige gerne vil spille med kortene, vil jeg slutte af med at linke til vores udvalg af færdiglavede decks fra Pokémon.

Kom gerne med spørgsmål og kommentarer! Hvad er dine børns favoritter og hvorfor? Er det stadig svært at finde rundt i?

Del dette indlæg

Abonner
Underrette om
guest
7 Kommentarer
Ældste
Seneste Flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Rolf
Rolf
3 år siden

Fedt du deler din viden med os andre uvidende forældre! Tak for det!

sikis
sikis
3 år siden

Pretty! This was an incredibly wonderful article. Thank you for providing these details. Rebbecca Erskine Luht

Morten
Morten
2 Måneder siden

Hvordan finder man ud af hvad knægtens kort er værd han har rigtig mange

Morten
Morten
2 Måneder siden
Svar til  Jacob Kratz

Ok mange tak for svar vi prøver at kigge på det der er vel en 200000-300000 kort

Morten
Morten
2 Måneder siden
Svar til  Jacob Kratz

Ok mange tak det bliver noget af et projekt da der er mange glimmerkort vi gir det et forsøg

NYHEDSBREV