Prismatch
Gratis fragt ved køb over 1000
60 dages returret
Fremragende på Trustpilot

Hvad er Pokémon?

Jacob Kratz3. april 2022

Vil du gerne vide mere om, hvad Pokémon egentlig er? Eller har du børn, som er begyndt at snakke om Pokémon, uden du helt kan følge med?

Så er du kommet til det helt rette sted. I dette blogindlæg vil vi nemlig fortælle dig alt, der er værd at vide om det populære univers.

Pokémon: Et unikt univers

Pokémon er en populær, japansk medie-franchise, som omhandler de magiske Pokémon, der lever side om side med mennesker. Pokémon blev opfundet i 1996 af japaneren Satoshi Tajiri som spil til Game Boy, men universet har sidenhen udviklet sig til et kulturelt fænomen i hele verden. I dag er Pokémon derfor både videospil, spillekort, tegnefilmserie, figurer, bamser, musik og meget mere.

Se vores store udvalg af Pokemon.

Hvordan fungerer Pokémonverdenen?

Pokémonverdenen er et fiktivt univers, som på mange måder ligner jorden i størrelse og temperatur. Der er dog den store forskel, at der findes Pokémon, som lever side om side med mennesker, og som til dels har erstattet planter og dyr, som vi kender fra den virkelige verden.

Mange af menneskene i universet vælger at blive Pokémontrænere - alle med ønsket om at blive den bedste Pokémontræner. Det bliver man ved at fange Pokémon og træne dem store og stærke, så de kan kæmpe mod andre Pokémon - og på den måde besejre de andre Pokémontrænere.

Pokémon kan kæmpe mod hinanden ved hjælp af kampteknikker, som træneren har lært dem. En træner vinder en dyst, når modstanderens Pokémon er ude af stand til at kæmpe.

Kort over Pokemon verdenen

Hvad betyder Pokémon?

Oprindeligt skulle hele Pokémonuniverset hedde Capsule Monsters, men på grund af rettighedsproblemer endte man med at kalde det Pocket Monsters i stedet. Pocket Monsters har herefter fået forkortelsen Pokémon, som bruges de fleste steder i verden - undtagen i Japan, hvor det fortsat kaldes både Pocket Monsters og Pokémon. Direkte oversat til dansk betyder Pocket Monsters lommemonstre, og navnet passer derfor perfekt til universet, som netop består af monstre, som du kan tage med i lommen.

Capusle Monsters logo

Et univers i udvikling

Pokémonuniverset har udviklet sig en del siden dets spæde start - og udviklingen fortsætter. Oprindeligt var der 151 Pokémon, hvis vi tæller udviklingerne med. Flere af Pokémon’erne kan nemlig udvikle sig til en stærkere og større version. I dag tæller universtet hele 905 forskellige Pokémon, hvis vi ikke tæller de regionale forskelle med. Fx findes der flere versioner af den populære Raichu, hvor Alolan-udgaven kan flyve på sin hale!

I øjeblikket er der fra tv-serierne og spil otte kendte regioner: Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh, Unova, Kalos, Alola og Galar (som ligner meget japan). Derudover er der  også syv andre regioner i Pokémon-sidespil: Orre, Fiore, Almia, Ransei, Ferrum, Oblivia, Pasio og Lental.

Læs mere om de forskellige typer af Pokémon her.

Hvem er Pokémon henvendt til?

De fleste tror måske, at Pokémon kun er for børn - men det er ikke helt rigtigt. Pokémon er nemlig henvendt til alle, der har en interesse for universet. Da Pokémon kom frem for over 25 år siden, var det primært børn, der samledes om universet, men de børn er nu blevet voksne, og for mange har interessen hængt ved, imens andre har givet den videre til deres børn.

Pokémon er et univers, der samler mennesker på tværs af generationer.

Liste over de originale pokemons
Del dette indlæg

Abonner
Underrette om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

NYHEDSBREV