Verdens dyreste Pokémon-kort

Vi får en gang i mellem spørgsmålet: Hvilket Pokémon-kort er det mest værdifulde i verden? I dette blogindlæg vil jeg gennemgå nogle af de Pokémon-kort, der er mest værd og skrive lidt om, hvorfor netop de kort er i så høj kurs.

Pokémon-kort blev solgt for 1,3 millioner kr.

Pikachu Illustrator kort
Pikachu Illustrator blev solgt til $195,000 ved Weiss Auctions

Et Pikachu Illustrator kort blev i 2019 solgt for $195.000 (svarende til lidt over 1,3 millioner kr) ved en auktion kaldet Weiss Auctions, ifølge CNET og andre online medier. Faktisk blev beløbet hele $224.500, da køber også skulle betale et gebyr til auktionshuset. Det er dermed officielt det dyreste Pokémon-kort i verden. 

Hvorfor blev Pikachu Illustrator solgt til så meget?

Det blev det primært fordi, det er ultra sjældent. Det er aldrig blevet solgt i boosterpakker, men blev givet til vindere af en japansk konkurrence i 1998. Der er kun produceret 39 af dem  i verden, hvor det menes kun 10 af dem findes i dag. Derudover er det solgte kort i virkelig god stand, da det er graded til 9 og af 10. Et graded Pokémon-kort, er et kort, der er sendt til et professionelt firma, som klassificerer kortets tilstand. Kortene bliver klassificeret på en skala fra 1 til 10:

10: Gem Mint – uberørt
9: Mint
8: I nærheden af Mint-Mint
7: I nærheden af Mint
6: Fremragende – i nærheden af mint
5: Fremragende
4: Meget god – fremragende
3: Meget god
2: Godt
1: Dårligt

3 eksempler på andre dyre Pokémon-kort

Selvom ingen kan måle sig med Pikachu Illustrator, findes der også andre ekstremt værdifulde kort.  Hvis du ligger inde med et af de nævnte kort på listen, skal du passe godt på det :-). 

Charizard, 1st Edition fra Base Set

10 graded Charizard Base Set

Vi kommer ikke uden om Base Set fra Pokémon, der startede hele Pokémon-kort æraen. De kom første gang på japansk i 1995 og så senere på engelsk i 1999. Mange ældre Pokémon fans kan helt sikkert huske disse ikoniske kort. Første udgave af Base Set er yderst sjælden. Ud over det lille 1-tal under billedet, er de også kendetegnet ved at være shadowless, hvilket betyder ingen skyggeeffekt ved billedet. Alle ikke første udgave har denne skygge. Ifølge beckett.com blev et 10 gradet kort solgt til ca. 372.000 kr. ($55,650) i 2017 via Ebay. Vi sælger også Charizard fra base set, men ikke som første udgave, hvilket betyder, de er langt mere almindelige og mindre værdifulde. 

Umbreon og Espeon Gold Star

Gold Star Umbreon og Espeon

Disse gold star kort er blandt de mest værdifulde Pokémon-kort i verden, fordi der er så få af dem. De er – lige som Pikachu Illustrator –  ikke blevet solgt gennem officielle kanaler, men givet til spillere, der har deltaget i Pokemon Leagues. Serien hedder POP og Espeon og Umbroen er de mest værdifulde blandt gold star kortene. Du kan se her, hvad de bliver sat til salg for. Har du et Pokémon-kort med en lille guldstjerne efter navnet, så er det mange penge værd!

Shining Charizard 1st Edition

Shining Charizard first edt

Endnu et Charizard-kort har fundet vej til listen. I denne omgang er det shining Charizard fra Neo Destiny serien, der udkom i 2002. Hvis du har et kort, hvor der står “Shining” før Pokémonens navn, ville jeg passe godt på det! Alle Shining Pokémon-kort er noget værd. (De nyeste fra 2017 – 2019 er dog mindre værdifulde). Ifølge pojo.com blev et Shining Charizard 1st Edition solgt til 368.000 kr. ($55,000) i 2017. Vi har også et Shining Charizard, dog ikke som first edition (vores er dermed mindre værd).

Hvad er dit dyreste kort?

Ligger du inde med et Pokémon-kort, som er meget værd, så smid gerne en kommentar herunder – vi hører meget gerne fra jer! Hvis du sidder med kort, som du er usikker på, om er noget værd, så er du også meget velkommen til at kontakte os, så skal vi nok give vores vurdering af kortene.

Del dette indlæg

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Skriv et svar

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

CommentYour Message
NavnDit navn
EmailEmail
WebsiteWebsite