Prismatch
Gratis fragt ved køb over 1000
60 dages returret
Fremragende på Trustpilot

Verdens dyreste Pokémon-kort

Jacob Kratz26. april 2021
Pikachu Illustrator kort PSA 10

Vi får en gang i mellem spørgsmålet: Hvilket Pokémon-kort er det mest værdifulde i verden? I dette blogindlæg vil jeg gennemgå nogle af de Pokémon-kort, der er mest værd og skrive lidt om, hvorfor netop de kort er i så høj kurs.

Pokémon-kort blev solgt for over
36.500.000 kr.

YouTuberen Paul Logan (USA) har i 2021 købt/byttet sig til et PSA grade 10 Pikachu Illustrator kort til en samlet værdi af 5.275.000 dollars ifølge Guinness World Records. Dette er dermed, uden sammenligning, det dyreste Pokémon-kort i verden! Jeg skriver købt/byttet, fordi Poul Logan gav et Pikachu Illustrator PSA 9 samt 4 millioner dollars for at erhverve sig samme kort i PSA 10. Eksperter vurderede altså Pauls gamle Pikachu-kort til at have en værdi på 1.275.000 dollars.

Hvorfor blev dette Pikachu kort solgt til så meget?

Først og fremmest fordi, det er et af de mest sjældne kort i verden. Det er aldrig blevet solgt i boosterpakker, men blev kun givet til vindere af en japansk konkurrence i 1998. Der blev kun produceret 39 af dem, hvor det menes kun er 10 tilbage i dag.

Derudover er det solgte kort i den bedste stand overhovedet, da det er graded til 10 ud af 10. Dette er helt uhørt for sådan et gammelt kort. Selv helt nye kort får sjældent 10 i grading. Et graded Pokémon-kort, er et kort, der er sendt til et professionelt firma, som klassificerer kortets tilstand. Kortene bliver klassificeret på en skala fra 1 til 10:

Gem Mint – uberørt
9: Mint
8: I nærheden af Mint-Mint
7: I nærheden af Mint
6: Fremragende – i nærheden af mint
5: Fremragende
4: Meget god – fremragende
3: Meget god
2: God
1: Dårlig

10 graded Charizard Base set

Charizart first edition

Et Base set first edition Charizard blev solgt i December 2020 for $369.000 via Goldin Auctions, hvilket svarer til lidt over 2.2 millioner kroner. Det var på daveræende tidpsunkt det dyreste Pokémon-kort i verden (som nu er blevet slået af Pikachu Illustrator-kortet). Sælgeren havde selv købt kortet i 2009 for $700.

Kortet er så meget værd først og fremmest, fordi korte er fra den første serie af Pokémon-kort, der overhovedet er solgt uden for Japan. Base set first edition blev lanceret i 1999, og pga. det er first edition, blev der produceret få eksemplarer. Kortet er ydermere i mint condition, da det er graded til 10 ud af 10.

3 eksempler på andre dyre Pokémon-kort

Der findes også andre ekstremt værdifulde kort. Hvis du ligger inde med et af de nævnte kort på listen, skal du passe godt på det :-).

Unikt Blastoise-kort

Dette helt unikke Blastoise kort slog i januar 2021 næsten det førnævnte Charizard-kort som det dyreste kort i verden, da det blev solgt til $360.000 altså “bare” 9000 dollars mindre (svarende til ca. 55.000 danske kr.).

Det hel unikke ved dette kort er, at det er af to præsentationskort, som Wizards of the Coast bestilte fra Cartamundi i 1998. Så dette kort har været med til at overbevise Nintendo til at lancere engelsksprogede kort. Så man kan sige dette kort har været med til at starte det hele. Det er måske det mest prestigefyldte og sjældne af alle Pokémon-samlerobjekter. Hvorfor er det så ikke dyere end Charizard-kortet? Nok fordi det kun har en PSA på 8.5.

Umbreon og Espeon Gold Star

Disse gold star kort er blandt de mest værdifulde Pokémon-kort i verden, fordi der er så få af dem. De er – lige som Pikachu Illustrator –  ikke blevet solgt gennem officielle kanaler, men givet til spillere, der har deltaget i Pokemon Leagues. Serien hedder POP og Espeon og Umbroen er de mest værdifulde blandt gold star kortene. Du kan se her, hvad de bliver sat til salg for. Har du et Pokémon-kort med en lille guldstjerne efter navnet, så er det mange penge værd!

Shining Charizard 1st Edition

Endnu et Charizard-kort har fundet vej til listen. I denne omgang er det shining Charizard fra Neo Destiny serien, der udkom i 2002. Hvis du har et kort, hvor der står “Shining” før Pokémonens navn, ville jeg passe godt på det! Alle Shining Pokémon-kort er noget værd. (De nyeste fra 2017 – 2019 er dog mindre værdifulde). Ifølge pojo.com blev et Shining Charizard 1st Edition solgt til 368.000 kr. ($55,000) i 2017. Vi har også et Shining Charizard, dog ikke som first edition (vores er dermed mindre værd).

Hvad er dit dyreste kort?

Ligger du inde med et Pokémon-kort, som er meget værd, så smid gerne en kommentar herunder – vi hører meget gerne fra jer!

Og tror I, at kortene bare bliver ved og ved med at stige? Eller falder interessen og værdien på kortene på et tidspunk?

Tjek også meget gerne vores store udvalg af Pokémon-kort.

Del dette indlæg

Abonner
Underrette om
guest
10 Kommentarer
Ældste
Seneste Flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Rikke Struck
Rikke Struck
4 år siden

Hej
Min søn har et Lunala GVmX shiny stage 2 250hp 172/155. Kan du give en vurdering ud fra denne information?
Mvh Rikke

sean
3 år siden

hej har nogen gamle pokemon kort fra 1995 og op af ville gerne høre pris på dem er klar på pris

mvh sean 12 år gamel

Toph
Toph
3 år siden

Uha! Det dyreste kort jeg har er nok min crystal charizard holo 146/144 fra 2003 sættet ‘Skyridge’ som går til omkring 2000 kr i den stand som den er i nu. Jeg har også en PSA 10 vurderet Lucario Lv. X 122/123 som jeg nok ville skyde på er 1400 kr værd

Toph
Toph
3 år siden

Det dyreste kort i min samling? Uha! Mit dyreste kort er nok min crystal charizard holo 146/144 fra sættet skyridge. Kortet går ca til 2500 kr i den stand som den desværre er i. Jeg har også en PSA 10 vurderet Lucario Lv. X 122/123 samt nogle PSA 10’ere fra den japanske version af sættet Expediton

Julie k tylvad
Julie k tylvad
3 år siden

Hej jeg har lidt forskellige kort vil meget gerne have af vide hvad de er værd kan du hjelpe mig ?

Plh
Plh
3 år siden

Jeg har en masse first edition der jeg kom igemme de gamle kort. Hvor er det man skal sætte det til salg henne eller få dem vundet.

NYHEDSBREV